spotify instagram youtube Twitter Facebook

El projecte per als Països Catalans

Una nació és una comunitat de persones vinculades per territori, història, tradicions, cultura, llengua, economia..., amb consciència d’aquests vincles i voluntat d’afirmar-los i de fer-los respectar. La identitat catalana, articulada a partir d’aquests paràmetres, respon a aquesta definició de nació. Els Països Catalans, actualment, són una de les moltes nacions sense estat en una Europa en què les fronteres no responen a la realitat nacional que la integra.

Els drets individuals no són complets si els drets col·lectius no són reconeguts i respectats, per això, per raons democràtiques, el reconeixement dels drets nacionals és la condició imprescindible per assolir plenament les llibertats individuals i col·lectives, i el progrés social. Cap nació o estat aliè, ni cap instància jurídica superior, té facultat per decidir per una altra nació, per això el poble català reclama l’exercici del dret a l’autodeterminació de forma pacífica i democràtica.

El poble català format històricament a banda i banda dels Pirineus orientals als segles IX i X, estès al llarg de la ribera mediterrània de la Península Ibèrica i a les Illes Balears i Pitiüses durant els segles XI, XII i XIII, i desenvolupat en tot aquest marc geogràfic fins a l’actualitat, constitueix per naturalesa, consciència i voluntat, la nació catalana.

Els Països Catalans han estat dividits en diferents territoris per imperatius polítics: la Catalunya Nord, a l’Estat francès; el Principat de Catalunya amb la Franja de Ponent, el País Valencià, i les Illes Balears i Pitiüses a l’Estat espanyol, i Andorra, que té estat propi. Aquest esquarterament, fruit de més de 300 anys d’opressió per part dels estats espanyol i francès, ha fet que els diferents territoris hagin viscut ignorant-se els uns als altres o, en el pitjor dels casos, ignorant la pròpia identitat.

Amb l’excepció d’Andorra, que ja gaudeix d’estat propi, l’obtenció de la independència dels Països Catalans a l’Europa Unida constitueix un objectiu irrenunciable.

Països Catalans
© Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web